2012. október 21., vasárnap

orosz-krém

Az igazság az hogy, nem szerettem ezt a krémet de találtam 1 igazán jót!
recept pedig a következő:
                                     
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 6 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • fél rúd vanília 
  •  
  • A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre (ez kb. 6perces főzést jelent).  A zselatint pedig kis tejjel keverd ki és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A tejszínt verd habbá és a kihűlt krémhez keverd a rumos mazsolákkal együtt , majd töltsd be a tortába. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése